ERVARINGEN & VEELGESTELDE VRAGEN

 

Ik werk veel in huis en ben oma. Ik til veel en heb regelmatig pijn in mijn onderrug. De painmaster gebruik ik nu een half jaar met volle tevredenheid! Ook voor mijn knie trouwens. En de kinderen vinden dat ze een bionische oma hebben 😉

Wilma

53 jaar, Huisvrouw en oma

Veel met de muis aan de gang. Klik hier klik daar. je let dan toch niet goed op je houding. Ik heb regelmatig de Painmaster net boven en onder mijn elleboog. Sinds ik ‘m draag hebben nu meer mensen baadt bij de Painmaster op mijn werk! Helpt super en gelukkig geen pijnstillers meer.

Monique

22 jaar, Telefoniste bij KPN

Tja, zaterdag voetballen en dan net even te veel doen. Direct na de wedstrijd doe ik de PainMaster op mijn enkel en maandag heb ik nauwelijks last van mijn enkel. Top hoor. Geen paracetamol tegen de pijn en dit werkt echt bizar goed!

Johan

21 jaar, Sporter

Mijn medicijnen houden mijn weerstand laag en ik wil sowieso geen extra medicijnen slikken zoals pijnstillers. Soms heb ik last van mijn nek tussen de schouderbladen. Voorheen een paracetamol maar nu uitsluitend de PainMaster die haar werk super goed doet! Ben er al jaren erg blij mee.

Laura

47 jaar, Getransplanteerde

De auto in en uit. De hele dag door! Ik ben al geen krachtpatser en heb snel last van mijn knie. Ik draag tijdens het werk mijn painmastertje onder mijn broek en vanaf het moment dat ik dat doe gaat het echt veel beter. Goede uitvinding hoor!

Achmed

19 jaar, Chauffeur bij DHL

Ik schilder de mooiste portretten al mijn leven lang. Natuurlijk heb ik slijtage hier en daar en overbelasting. Sinds ik het painmaster apparaatje gebruik lukt me veel meer en kan ik langer doorwerken. Voor mijn man en kleinkinderen ben ik zorgzamer omdat ik nauwelijks pijn meer heb.

Tiny uit Belgie

67 jaar, Kunstenares

Ondanks dat we ergonomische stoelen hebben heb ik toch vaak last van mijn rug. Mijn fysiotherapeut raadde de PainMaster aan omdat ik maar 9 behandelingen per jaar vergoedt krijg. Ben blij met dit wonderbaarlijke apparaatje!

René

39 jaar, Directielid

Ik heb het artikel gebruikt na/tijdens een ontsteking in mijn schouder. Na veel slapeloze nachten en veel pijnstillers de Painmaster geprobeerd. Na 24 uur was mijn pijn enorm verminderd en kon ik eindelijk weer de hele nacht doorslapen. Zeer tevreden en zonder pillen slikken van de pijn af! Een echte aanrader!
Sander

34 jaar, Inkoper bij bol.com

Vragen die we regelmatig krijgen gesteld over de PAINMASTER™ hebben we op een rijtje gezet:

Kan ik de PAINMASTER™ dag en nacht dragen?

Ja dat kan. Afhankelijk waar je de PAINMASTER™ geplaatst hebt zal de PAINMASTER™ nauwelijks verschuiven.

Zijn er bijwerkingen bij de PAINMASTER™?

Als u een overgevoelige huid heeft of als u allergisch bent voor pleisters, neem dan voor gebruik contact op met uw arts. Als op enig moment pijn of uitslag optreedt, stop dan met het gebruik. U bent dan helaas allergisch voor de gel op de pads. Het gebeurt gelukkig niet vaak omdat we anti-allergene gel gebruiken.

Zal ik de stroom voelen die door de PAINMASTER™ gegenereerd wordt?

Nee. De microstroom die wordt gegenereerd door de Painmaster MCT Patch is te laag om te worden gevoeld op je huid of in je spieren. Mede daarom is het zo prettig om de Painmaster te dragen en vergeet je ‘m zelfs wel eens dat je ‘m draagt.

Kan ik de PAINMASTER™ gelijktijdig met transdermale medicijnafgifte (geneesmiddelenpleisters) gebruiken?

Personen die pleisters voor transdermale medicijnafgifte gebruiken (geneesmiddelenpleister), mogen de pleister niet gebruiken voordat zij hun (huis)arts hebben geraadpleegd. Uitzonderingen worden gemaakt voor oestrogeen patches. Bij twijfel neem je altijd contact op met je (huis)arts of specialist.

Kan ik de PAINMASTER™ gebruiken als ik zwanger ben?

Nee. Zwangere vrouwen mogen de PAINMASTER™ niet gebruiken.

Kunnen kinderen de PAINMASTER™ gebruiken?

Kinderen jonger dan 12 jaar mogen de patch NOOIT gebruiken of ermee spelen! Het is geen speelgoed maar een serieus FDA goedgekeurd geneesmiddel.

Hoe weet ik dat de PAINMASTER™ aan staat?

Als de patches met elkaar verbonden zijn is een klein rood licht. Zolang dit lampje knippert, werkt de PAINMASTER™. Als het rode lampje niet meer knippert is de batterij leeg. Batterij is niet vervangbaar omdat deze helemaal dicht geseald is maar werkt minstens 300 uur!

Kan ik de PAINMASTER™ gebruiken als ik een pacemaker heb?

Nee. Personen met een pacemaker mogen de PAINMASTER™ NOOIT gebruiken.

Waar zit de batterij van de PAINMASTER™ en waar moet ik op letten?

Een hoogwaardige batterij is verbonden met een kabeltje en maakt deel uit van de microchip. De batterij kan/mag niet worden verwijderd of vervangen en is verzegeld aan de binnenkant van het apparaat om het te beschermen tegen beschadiging van (spat)water en andere elementen.

Is de PAINMASTER™ waterdicht?

Ja. De PAINMASTER™ is volledig waterdicht! Ondanks dat raden we echter aan de PAINMASTER™ te verwijderen tijdens het baden, douchen en zwemmen om de levensduur te verlengen. Water geleid en kan de levensduur van de batterij doen afnemen.

Hoe lang kan ik de PAINMASTER™ achter elkaar dragen?

We raden aan dat de gebruiker de PAINMASTER™ niet langer dan 3 – 5 dagen achtereenvolgens draagt. ​​Vervolgens verwijder je de PAINMASTER™ om irritatie van de huid van de kleefstof (gel) te voorkomen. Als er geen tekenen van irritatie zijn, kan het gedurende nog eens 3 – 5 dagen opnieuw worden aangebracht of totdat irritatie optreedt. Ook is, als onderdeel van de PAINMASTER™, een klein rood indicatielampje ingebouwd. Wanneer dit lampje uitgaat, is de PAINMASTER™ niet langer effectief en is de batterij leeg (na ongeveer 300 uur).

Kan ik de PAINMASTER™ tegelijkertijd gebruiken met pijnstillers?

Ja. De PAINMASTER™ verlicht pijn op een totaal andere manier. U kunt de PAINMASTER™ gebruiken om verlichting te verbeteren in combinatie met (eventuele) pijnmedicatie. Probeer de PAINMASTER™ (ook) zonder medicatie! Iedere pil / pijnstiller die je minder neemt is meegenomen en hoeft je lever niet af te breken. Bij twijfel altijd je (huis)arts of specialist raadplegen!

Moet ik de PAINMASTER™ precies op de pijnplek plaatsen?

Nee. Je moet het pijngebied “omringen”. Plaats je wijsvinger op de plek van de pijn. Spreid dan je hand en zie waar je duim en pink terecht komen. De patches plaats je dan waar je duim en pink zijn dus NIET direct op de pijnplek waar je ringvinger is.

Hoe lang gaat de PAINMASTER™ batterij mee?

De batterij gaat ongeveer 250 – 300 uur mee in gebruik. De levensduur van de batterij is afhankelijk van het individuele gebruik van de  PAINMASTER™ en de geleidbaarheid van de huid (door transpiratie).

Wat is de beste gebruikstemperatuur en bewaartemperatuur van de PAINMASTER™ ?

De PAINMASTER™ mag alleen worden gebruikt binnen het temperatuurbereik van 10° Celsius tot 45° Celsius (50° Fahrenheit tot 113° Fahrenheit) en een relatieve vochtigheidsbereik van 20% tot 90%.

Is de PAINMASTER™ overdraagbaar?

Ja zeker! De PAINMASTER™ kan ook door een ander gebruikt worden nadat u van uw pijn af bent. Spoel de patches af (met koud water) voor hygiëne doeleinden.

Kan ik de PAINMASTER™ dragen tijdens het sporten?

Ja zeker! De PAINMASTER™ kan tijdens het sporten gedragen worden als u er geen last van hebt. Als je bijvoorbeeld schaatst en hebt last van je rug dan kun je de PAINMASTER™ gewoon dragen. Bij skiën kun je (bijvoorbeeld) de PAINMASTER™ op je schouder dragen en haar werk laten doen. Bij voetbal is het wat vervelender om tijdens een wedstrijd de PAINMASTER™ op je knie of enkel te dragen maar op je rug kan dan weer wel. Bij darten kun je de PAINMASTER™ overal tijdens het uitoefenen van deze sport gebruiken. Zo heeft iedere sport wel haar manier van PAINMASTER™ gebruikstoepassing. Vragen? Bel of mail ons. We helpen je graag!

Kan ik de PAINMASTER™ op mijn hoofd gebruiken?

Nee. De PAINMASTER™ kun je niet op je hoofd gebruiken. Overal vanaf je nek naar beneden is geen probleem. Maar niet gebruiken bij zwangerschap en/of als je een pacemakers hebt.

“Ik heb een Painmaster aan twee van mijn vrienden gegeven. De ene heeft een terugkerende rugpijn en de andere osteoporosis. Beiden waren unaniem verrast over de snelle werking van de Painmaster patches. Ze hebben de patches bij de pijnplekken gedaan, volgens de instructies, en ze totaal vergeten tijdens de dag. Zeer blij dat ze geen medicijnen meer hoeven te gebruiken!”

Dr. Chris Steele MBE

British medical doctor