Over Body Works en PAINMASTER

Alles voor en over een gezond(er) leven..!

Lees meer

Vragen en weetjes over de PAINMASTER…

Over Body Works:
Sinds 1986 bedenkt, levert en produceert Body Works meer dan 1500 sportproducten, fitnessproducten, fitnessapparaten, aerobicsproducten, gezondheidsproducten en vrijetijdsproducten. Body Works levert vanuit eigen groothandel dus is Sport en Fitness producten kopen bij Body Works extra voordelig en compleet. Body Works levert aan consumenten én bedrijven. We leveren (inter)nationaal aan o.a. fitnesscentra en sportcentra wereldwijd en aan fysiotherapeuten, drogisten, apotheken, scholen, ziekenhuizen, campings en gemeentes, diverse ministeries en verenigingen. Body Works is leverancier van o.a. de Originele Dyna Band®, Originele BlenderBottles®, Airganix® ionisatie producten, de Painmaster en vele producten meer…
Body Works: Alles voor én over een gezond(er) leven!

De Painmaster® is zeer eenvoudig in gebruik. Je brengt de twee zelfklevende patches op aan weerszijden van de pijnplek. De ingebouwde batterij van de Painmaster® stuurt zeer kleine pulserende microstromen door het aangetaste weefsel van de ene patch naar de andere. De microstroom is zo klein dat u dit niet of nauwelijks kunt voelen. Door deze microstroom wordt het elektrisch veld op celniveau gestimuleerd en herstelt de circulatie in het aangedane weefsel. Binnen een paar uur ervaart u verlichting van uw pijn. Painmaster kan onzichtbaar onder kleding worden gedragen.

Kan ik de PAINMASTER naast mijn medicijnen gebruiken??

Ja. De Painmaster vermindert de pijn op een hele andere manier dan pijnmedicatie. U kunt de Painmaster naast uw pijnmedicatie gebruiken om de pijn verder te verminderen. Indien u hier zorgen over heeft consulteert u dan uw (huis)arts of medisch specialist.

Waar is de Painmaster verkrijgbaar?

De Painmaster kunt u bestellen via internet op painmaster.nl of fitnessgroothandel.nl. De Painmaster is ook verkrijgbaar bij de betere drogist, fysiotherapeut en diverse gezondheidscentra.

Zitten er reserve patches in de doos?

Nee, elke Painmaster verpakking bevat 2 patches. Indien zorgvuldig met de patches wordt omgegaan en ze op schone huid worden gebruikt dan gaan ze over het algemeen net zo lang mee als de batterijen. Maar…Losse patches zijn via de webwinkel te bestellen.

Wat is de gebruiks- en bewaartemperatuur van de Painmaster?

De Painmaster kan het beste gebruikt worden binnen een temperatuurrange van 10°C tot 45°C en een relatieve vochtigheid van 20% tot 90%. Op deze gegevens zijn ze uitvoerig getest.

Voel ik wat van de stroom van de Painmaster?

Nee. De microstroom die door de Painmaster wordt gegenereerd is beneden gevoelsniveau. Zie onze onderzoeken voor meer informatie over microstroom techniek.

Wat voor soort batterij wordt gebruikt in de Painmaster?

Er wordt een in de microchip geïntegreerde hoge kwaliteits batterij gebruikt. Deze kan niet worden verwijderd of vervangen omdat het in de Painmaster is geperst.

Hoe lang gaat de batterij mee?

De Painmaster batterij gaat maximaal 300 uur mee. De levensduur is onder andere afhankelijk van de weerstand (vettigheid) van de huid.

Is Painmaster een TENS apparaat?

Nee, Painmaster verschilt van TENS. Zowel Painmaster als TENS zijn elektrotherapie apparaten maar ze gebruiken verschillende niveaus van stroom. Waar een TENS apparaat de pijnoverdracht van zenuwvezels blokkeert zorgt de Painmaster voor een betere doorstroming van het aangetaste weefsel en bevordert zo pijnreductie als regeneratie van het weefsel. De Painmaster gebruikt een specifieke frequentie en de stroom is niet voelbaar.

Wat moet ik doen als er geen rood lampje brandt?

Als er geen klein rood lampje gaat branden / knipperen op de batterij van de verbindingsclips dan werkt de Painmaster niet! Controleer of beide patches goed contact maken met de huid. Als ze beide contact maken kan de therapeutische microstroom door de huid gaan stromen en zal het lampje gaan branden / knipperen.
Als de patches goed bevestigd zijn en het lampje gaat nog steeds niet branden kan het zijn dat de batterij leeg is en uw Painmaster aan vervanging toe is.

Hoe kan ik zeker weten dat de Painmaster microstroom doorgeeft?

De batterij bevat een klein rood lampje. Zodra dit lampje brandt / knippert werkt de Painmaster naar behoren. LET OP! Beide patches moeten contact maken met de huid om de therapeutische microstroom zijn werk te kunnen laten doen.

Is de Painmaster waterbestendig?

De patches zijn spatwater bestendig. Wij adviseren de patches / Painmaster te verwijderen indien u gaat douchen, zwemmen of in bad gaat. Door water wordt de gebruiksduur korter. De elektroden (het deel met de draden) mogen nooit nat worden.

Hoe vaak kan ik de Painmaster patches (her)gebruiken.

De patches kunnen dagelijks gedurende een langere tijd gebruikt worden. Het aantal keren dat het gebruikt kan worden hangt af van hoe schoon (vettig) de huid is bij gebruik. Ook lichaamshaar en zweet kunnen het aantal keren dat de patch gebruikt kan worden verminderen.

Bevat de Painmaster latex?

Nee, de Painmaster is latex vrij.

Wat zijn mogelijke bijwerkingen van de Painmaster?

Indien u een zeer gevoelige huid heeft en last heeft van allergische reacties bij het gebruik van pleisters, raadpleeg dan eerst uw arts voor gebruik van de Painmaster. De patches bevatten in ieder geval geen latex!
Indien u op enig moment toch last krijgt van een pijnlijke of geïrriteerde huid door de aangebrachte patches, stop dan met het gebruik van de Painmaster.

Gebruik ik de plastic beschermrondjes op de patches als ik de Painmaster niet draag?

Ja, op de transparante beschermingsrondjes zit een speciale coating op die helpt de levensduur van de patches bij afwisselend gebruik te verlengen. Kijk goed op welke kant de patches op de transparante beschermingsrondjes geplakt moeten worden!

Hoe lang kan ik de Painmaster achter elkaar dragen?

Wij adviseren de Painmaster niet langer dan 3 tot 5 dagen achter elkaar te dragen om irritatie van de huid door de gel van de patches te voorkomen. Als er geen tekenen van huidirritatie zijn kan de Painmaster opnieuw 3 tot 5 dagen worden gedragen of net zo lang tot de huid geïrriteerd raakt.

Plak ik de patches direct op de pijnlijke plaats?

Nee. Plak de patches aan weerszijden van de pijnlijke plaats! Dus boven en onder of links en rechts van de pijn.

Kan ik die Painmaster gebruiken rondom of op (metalen) implantaten?

Er is geen specifiek onderzoek voor of tegen het gebruik van micro stroom therapie bij (metalen) implantaten. Sommige gebruikers hebben echter meer pijn dan normaal gerapporteerd bij het gebruik van microstroom therapie bij metalen implantaten.

Kan ik de Painmaster gebruiken als ik een pacemaker heb?

Nee, indien u een pacemaker hebt kunt u GEEN gebruik maken van de Painmaster.

Kan de Painmaster bij een open wond worden gebruikt?

Nee, de Painmaster is daar niet voor geschikt. Raadpleeg een arts voor de behandeling van open wonden.

Kan ik de Painmaster samen met medicatiepleisters gebruiken?

Ja, het is veilig om de Painmaster samen met medicatiepleisters te gebruiken. Plaats ze echter nooit naast of over elkaar.

Kan ik de Painmaster gebruiken als ik zwanger ben?

Nee, de Painmaster is niet geschikt voor zwangere vrouwen.

Kan ik de Painmaster gebruiken als ik een insuline pomp heb?

Nee, de Painmaster kan niet gebruikt worden naast een insuline pomp.

Kunnen kinderen gebruik maken van de Painmaster?

De Painmaster is NIET geschikt voor kinderen onder de 12 jaar.

Een paar van de vele ervaringen…

Wat is dit een fantastisch apparaatje! Zo handig, klein en effectief. Bizar gewoon. SUPER, SUPER, SUPERRR!

L. Lucas

Aerobics instructrice

Wat is dit een fantastisch apparaatje! Zo handig, klein en effectief. Bizar gewoon. SUPER, SUPER, SUPERRR!

Ron Murdock

Ondernemer

Dat ik dit nooit eerder heb geweten? Ik heb veeeeel minder last van mijn rug. Wat een uitvinding zeg! Helemaal goed.

J. Willems

Slager

Voor het eerst in lange tijd zonder pijn geslapen en maar 1 x wakker geworden! Helemaal fantastisch!

Sander

Inkoper

Hoppa, in de auto en gewoon mijn ding kunnen doen. Dat is lang geleden. Tevreden over de painmaster!

K. van Dam

Vertegenwoordiger

Hoppa, in de auto en gewoon mijn ding kunnen doen. Dat is lang geleden. Tevreden over de painmaster!

Martin Jonsveld

Vertegenwoordiger

Mijn knie is weer mijn knie! Ik loop veel beter en slaap veel beter. Wat een aanrader! Ik zeg: Gewoon doen!

P. Oldenbarneveld

Gepensioneerd

Super product nog nooit zo snel van mijn chronische pijn na mijn auto ongeluk afgekomen….een aanrader!

Eddie Tjon Fo

Sparkwise.nl

Vragen over de Painmaster of wilt u de Painmaster verkopen in uw winkel of website?