HOE WERKT DE PAINMASTER ?

Microstroom therapie helpt uw lichaam door het natuurlijke helingsproces te bevorderen. Het stimuleert het elektrisch veld op cel niveau en herstelt de circulatie bij de blessure. Bij beschadigde cellen is het spanningsverschil tussen de cellen sterk verminderd of zelfs verdwenen. Uw blessure is aanzienlijk tot totaal verdwenen.

A. Beschadigde cellen weren de natuurlijke elektrische stroom van het lichaam af. Hierdoor wordt de toevoer van bloed, zuurstof en voedingsstoffen belemmerd.

B. Microstroom van PainMaster zorgt voor een betere doorlaatbaarheid van de celwand en herstelt de natuurlijke uitwisseling van stoffen. Hierdoor wordt het natuurlijk herstel bevorderd.

Dubbelblinde studies van LERNER EN KIRSCH over chronische en acute rugpijn tonen het overweldigende effect van MENS (Micro current Electrical Neuromuscular Stimulation) ten opzichte van andere werkwijzes. Interne uitwisselingen in het lichaam zijn al lang begrepen door artsen. Het toepassen van die kennis verloopt helaas traag in de ontwikkeling. Painmaster is ver voorruit in haar ontwikkeling. Artsen en fysiotherapeuten over de hele wereld maken al tientallen jaren gebruik van microstroom om spieren en pezen en een groot aantal andere blessures en kwalen te genezen.

Veel in de auto en ik ben geen 23 meer. Ik heb de painmaster altijd bij me. Ik gebruik deze eigenlijk op mijn hele lichaam. De pijn in mijn schouder en mijn rug heb ik er mee opgelost. Ik raad de painmaster zeer aan! Het werkt werkelijk fantastisch!

Carola

56, Vertegenwoordigster

De harde stoelen op school zorgen voor pijn in mijn rug en de achterkant van mijn bovenbenen. Ik draag de painmaster onder mij kleding en ik heb nauwelijks last meer van deze kwalen en ook belangrijk is dat ik geen ubiprofen meer slik!

Samira

15 jaar, Scholier

De therapie bestaat slechts uit twee zelfklevende patches, die worden aangebracht rond de pijnplek. De ingebouwde batterij stuurt zeer kleine pulserende elektrische microstroom door het aangetaste weefsel van de ene patch naar de andere. Deze microstroom is zo minimaal, dat u deze niet kunt voelen. Het energie leverende enzym ATP (adenosinetrifosfaat) zorgt voor de aanmaak van eiwitten die belangrijk zijn voor weefselherstel. Bij beschadigd weefsel is de aanmaak en de verspreiding van dit enzym verstoord. Door de Painmaster® wordt dit proces hersteld en ondersteund. Klinische onderzoeken hebben aangetoond dat ontstekingen en de pijn zullen verminderen omdat het probleem bij de kern wordt aangepakt. Meestal ervaart u binnen enkele uren al verlichting van de pijn.

ATP kan op vele manier in het lichaam worden geproduceerd. Het is een zeer dynamisch energiebron. Op de plaats van de verwonding of op de plaats van teveel gebruik vanwege micro letsel kunnen ATP-voorraden verminderd zijn. ATP-moleculen vormen de opslag en distributiekanalen voor de energie in het lichaam. Het ontmantelen van ATP in ADP (adenosine disphosphate) levert energie op. Het afsplitsen van het fosfaatmolecuul levert energie. Deze energie wordt gebruikt in bijna alle energie gerelateerde cel activiteiten.

Belangrijke functies waarbij ATP gebruikt wordt zijn:

  • Spiercontractie
  • Eiwitbiosynthese
  • Zenuwtransmissie
  • Actief transport door celmembranen

Spiercontractie Iedere spierbundel bestaat uit spiervezels. Deze zijn weer opgebouwd uit spierfibrillen. Deze spierfibrillen hangen in een vloeibare matrix genaamd sarcoplasma (Het sarcoplasma is een vloeistof die de spierfibrillen omspoelt en is het cytoplasma van een spiervezel). Binnen het sarcoplasma bevinden zich duizenden mitochondria, die een grote hoeveelheid ATP aanmaken.

Eiwitbiosynthese Weefselherstel doormiddel van eiwitsymbiose vraagt energie. Die energie is ATP, die erg belangrijk is voor de biosynthese van proteïne, fosfolipiden en purinen.

Zenuwtransimissie ATP is nodig voor zenuwtransmissie. Zenuwtransmissie is feitelijk het verplaatsen van zenuwtransmissiesubstantie van een presynaptische knooppunt naar een synaptische spleet (dat is simpel gezegd de ruimte tussen de ene zenuw en de andere zenuw). De neurotransmitter moet voortdurend worden gevormd in het presynaptische knooppunt voor toekomstige vrijgave. De energie voor deze formatie wordt geleverd door ATP. Er zijn vele energiefabrikanten in de presynaptische knooppunt om ATP te vormen en op te slaan. De vorming van ATP zal later besproken worden in relatie tot de stimulerende effecten voor microstroom.

Actief transport door celmembranen ATP is een middel om moleculen in het celmembraan te krijgen, hetzij in of uit de cel, tegen een concentratiegradiënt. Dat concentratiegradiënt kan elektrische of een drukgradiënt zijn. Natrium, kalium, calcium, glucose, aminozuren en vele andere verbindingen worden op deze manier getransporteerd. Een concentratiegradiënt is een gradiënt in de concentratie van één of meerdere componenten, zoals atomen, moleculen of ionen. Dat medium kan een gas, een vloeistof, een vaste stof of een plasma zijn.

Vermindering van spanningsverschil door weefselschade in meer of mindere mate geeft verminderd transport door de celmembraan. Herstel van dit spanningsverschil verhoogt de productie van ATP, waardoor dit transport hersteld wordt. Samenvattend, kan gezegd worden dat ATP de energie eenheid is voor ons lichaam. In werkelijkheid wordt in vrijwel elk cytologisch, histologisch en fysiologisch proces ATP gebruikt, waardoor ATP klinisch belangrijk is. Terwijl ons lichaam in principe alle ATP die we nodig hebben kan produceren, is het een feit dat het lichaam dat niet in alle omstandigheden kan doen.

Microstroom stimulatie tussen 200-800 micro ampère is een manier van oplading van het weefsel met ATP die daar zal verblijven zolang het nodig is. In klinische zin zal ieder genezingsproces een groot deel van de ATP gebruiken en dit kan worden versneld door ATP te verhogen in het weefsel. Microstroom stimulatie doet dit door het verhogen van ATP in het weefsel met wel 400%. Microstroom stimulatie veroorzaakt een verhoogde productie van ATP-niveaus in het lichaam. Dit staat het lichaam toe om het genezingsproces uit te voeren in een versneld tempo. Het kan zelfs zo zijn dat een genezing die onbereikbaar was vanwege onvoldoende ATP-concentratie, in een groot tempo wel verandering laat zien. Vanaf het moment dat een ATP molecuul wordt geproduceerd, wordt het doorgaans binnen een minuut geconsumeerd. De omloopsnelheid van ATP is zeer hoog, echter, het lichaam heeft een grote capaciteit voor de opslag ATP. Men kan ATP-reserves bouwen.

Het is aangetoond dat stimulatie met meer dan 1000 microampère afvlakking veroorzaakt en ATP juist vermindert. Dit is een reden dat, in tegenstelling tot andere vormen van elektrische therapie, zoals interferentie of hogere ampères Tens en galvanisch, microstroom uniek is en een cumulatief effect heeft, in plaats van een afbreukeffect. Andere elektrische stimulatie apparaten verminderen de ATP-niveaus. Microstroom therapie, die wordt gebruikt tot maximaal 600 micro ampère in de klinische wereld, is de juiste keuze voor spoedig genezingsproces.

Bron: Steven Bailey,DC

TENs versus PAINMASTER™

(Transcutanous Electrical Nerve Stimulation)

TENs PAINMASTER™ MCT Patch
STROOMSTERKTE Gebruikt Milliamps. Gebruikt Microamps !
(1000 x zwakker dan TENs)
PIJNSTILLING Blokkeert de overdracht van pijndragende C-zenuwvezels. Stimuleert de regeneratie van beschadigd weefsel !
EFFECTIVITEIT Effectief in ongeveer 40 tot 50% van de gevallen. Uit observationele gegevens blijkt dat de PAINMASTER™ in ongeveer 85% van de gevallen effectief is !
GEBRUIKERSGEMAK Vereist coördinatie, kennis en behendigheid om de patches te plaatsen. Het plaatsen van de PAINMASTER™ patches aan beide zijden van het behandelingsgebied is zeer gemakkelijk !
BIJWERKINGEN Enig bewijs dat de relatief hoge output cel elektrolyse kan veroorzaken. Kan een beetje rood zijn bij plaatsing van elektrode patches. Verdwijnt na 10 minuten !
ERVARING BIJ GEBRUIK Veroorzaakt ongemak bij ongeveer 35 % van de gebruikers. Totaal geen ongemak !
GEVOEL TIJDENS BEHANDELING Veroorzaakt tinteling en voelt kloppend. Onder sensorische drempel / je voelt niets !
EFFECT NA BEHANDELING Eenmaal uitgeschakeld, zijn er geen resterende voordelen. Bio-elektrische veranderingen gaan door zelfs nadat de PAINMASTER™ behandeling is gestopt !